Videojocs a YouTube

Jugo a videojocs quasi cada dia, sobretot ara que arriben les vacances, però estic segur que passo més temps mirant vídeos de YouTube sobre videojocs. Tot i que sigui una experiència menys immersiva, pot arribar a ser encara més entretinguda, tot depèn del youtuber en qüestió. Estic subscrit a uns quants canals que m’han fet riure o pensar, i m’agradaria compartir-los amb l’esperança que a vosaltres també us interessin. Els he categoritzat segons el tipus de contingut que produeixen:

Comèdia

Tots aquests youtubers alternen fragments de gameplay amb esquetxos amb una sorprenent qualitat de producció al darrere. Tot va començar al 2004 amb Angry Video Game Nerd o AVGN, que es pot trobar al canal Cinemassacre. La idea d’aquesta sèrie de videos, 175 en el moment d’escriure l’article, és jugar a un joc antic (per a NES, Atari 2600, Sega Master System…) i criticar el seu mal disseny o la seva extrema dificultat. Va ser gràcies a James Rolfe i al seu equip que la idea de jugar i parlar de videojocs a través d’Internet és tan popular avui. El 2010, JonTronShow i PeanutButterGamer van fundar Normal Boots, una pàgina web on ells i els seus amics penjarien els seus vídeos amb un format semblant al de AVGN. Més endavant, el web passaria a ser una xarxa de canals a YouTube similar a Machinima. Avui en dia un dels canals més prolífics en aquesta categoria i un dels meus preferits és Scott the Woz, que parla dels videojocs que encaixen com a exemples del tema de la setmana, el qual varia des de «els jocs de llançament de cada consola» a «les franquícies amb més entregues».

Angry Video Game Nerd offers you a VPN with a discount — grab the ...

Reptes i glitches

Hi ha youtubers que no en tenen prou amb gaudir d’un joc tal i com es demana. Ells inspeccionen els seus detalls en una cerca d’errors de programació o maneres de posar-se a prova a si mateixos. Si el que vols és petar un joc, A+Start et dirà com. Si el que vols és passar-te The Legend of Zelda: Breath of the Wild sense escalar, Gamechamps3000 t’explicarà la millor tàctica. Si vols saber com construir un ordinador a Mario Maker 2, Ceave Gaming farà que et sembli fàcil. Finalment, si vols veure com els espectadors de Twitch condueixen una moto muntanya amunt a GTA V, DougDoug té els mods per fer-ho possible.

VG Myths - Can You Beat Super Mario Odyssey Without Jumping? - YouTube

Curiositats i teories

A diferència que els anteriors, els següents es fixen en els detalls creats expressament pels dissenyadors amb la intenció de recompensar als jugadors més tafaners. DidYouKnowGaming, part de Normal Boots, està dedicat a comentar curiositats sobre el procés de desenvolupament, narrades per celebritats de la companyia. A part de comentar les notícies, Eurogamerspain fa tops de l’estil «Los 6 JEFES FINALES más CANSINOS de los videojuegos» que, a diferència d’altres canals de tops, són divertits. FunWithGuru ensenya els millors easter eggs d’un joc en concret i els presenta amb una edició digna de ser mencionada. The Game Theorist i Leyendas & Videojuegos agafen aquests secrets i elaboren teories sobre la història amagada d’aquests videojocs, la majoria de les quals acaba sent simplement una teoria.

Los 7 momentos MÁS LOCOS de Dark Souls 3 - YouTube

Crítica

A l’extrem més intel·lectual de YouTube trobem els canals que analitzen els videojocs des d’una perspectiva constructiva. Razbuten, Snowman Gaming i Game Maker’s Toolkit discuteixen les mecàniques i el disseny de nivells amb exemples de com s’ha fet bé i no tant bé. Ahoy prefereix resumir la història dels gèneres i la trajectòria de les armes en els FPS. NakeyJakey té un format bastant lliure però segueix tenint opinions molt professionals. DayoScript és, per mi, un dels millors youtubers d’aquest país amb les seves ressenyes entretingudes i interessants alhora. No vull tancar aquesta categoria, però, sense comentar la llegenda de muszka89, el youtuber espanyol que va desapareixer fa 5 anys i les promeses del seu retorn són les que ens donen esperança per seguir endavant.

Save Points in Video Games - YouTube

Música i animació

Alguns artistes tenen el temps i el talent per crear curts animats o cançons originals basades en videojocs. TheLivingTombstone fa mescles electròniques, sovint en col·laboració amb cantants, com la seva famosa «Five Nights at Freddy’s Song», que es va convertir en un meme i té unes 180 milions de visualitzacions. Dan Bull es va proposar el repte de fer un rap per tots els videojocs que coneix i fins ara ha demostrat que és possible una combinació de quantitat i qualitat. Dorkly, part de CollegeHumor, penja paròdies animades en 8bit de videojocs des de fa 9 anys i no sembla voler parar.

FALLOUT 4 SPECIAL RAP | Dan Bull - YouTube

Gameplay

Aquesta última categoria és potser la més comuna, amb youtubers com PewDiePie, Willyrex i elrubiusOMG sent els més coneguts. Els que més m’agraden, però, són videogamedunkey i oxcjae. Amb la seva manera inusual de jugar i els seus comentaris improvitzats són capaços de transformar el que podria ser contingut avorrit en un de bastant graciós. També m’agradaria fer publicitat dels canals dels meus amics: b j å r k, que penja sobretot moments de CS:GO, Games Mj, amb els seus vídeos de Call of Duty Mobile, i NVS 2603, que crea montatges de Battlefield.

Seleccionan los mods más curiosos y alocados de Skyrim - Todo ...

Quins youtubers seguiu vosaltres? No oblideu de donar-li like i deixar un comentari. I dono gràcies al patrocinador d’aquest article, Raid Shadow Legends…